Tapahtumat


Luomu- ja lähiruoan tunnettavuuden edistämiseksi Tampiiri ry järjestää erilaisia tapahtumia, joita ideoidaan ja toteutetaan yhdessä jäsenten kanssa.

Mikäli Tampiirin parissa toimiminen, kuten esimerkiksi erilaisten paikalliseen ja kestävää kehitystä tukevaan ruoantuotantoon liittyvien tapahtumien järjestäminen, luomuruoan saatavuuden ja tunnettuuden parantaminen, tai vain näihin asioihin tutustuminen kiinnostavat, olisi ensi viikolla mahdollisuus tavata samanhenkisiä ihmisiä Kurjen Ekokylällä Vesilahdessa lauantaina 29.8. klo 11-14.

Tiedon ajankohtaisista tapahtumista saat parhaiten liittymällä sähköpostilistallemme (kts. Jäsenyys-välilehti) tai seuraamalla meitä Facebookissa tai Instagramissa (tampiiri).
Voit myös lähestyä meitä shköpostitse osoitteessa ruokapiiri (at) lists.tuni.fi.

Luomutaimet

Tampiiri ry:n keväisenä perinteenä on jo useamman vuoden ajan ollut järjestää Kolin luomutilan (Vaskiossa, lähellä Saloa) luomutaimien kimppatilaus. Taimet tilataan Tampiirin kautta etukäteen alkukeväästä, ja noudetaan sekä maksetaan käteisellä sovittuna toukokuun päivänä Tampereen yliopiston keskustakampukselta. Tarkempaa tietoa kevään 2020 taimitilausaikatauluista päivitetään tänne helmikuun aikana.

Date:
0000

More

Villiyrttikävely ja -kokkaus

Suomen luonnossa kasvaa paljon erilaisia ravinnerikkaita villiyrttejä. Opi keräämään helposti tunnistettavat yrtit ja valmistamaan niistä herkullista ja terveellistä ruokaa.

Date:
21 January 2020

More

Vierailut tuottajien tiloilla

Tutustutaan lähialueiden luomuviljelijöihin ja heidän toimintatapoihinsa.

Tampiiri on 20-vuotisen taipaleensa aikana tehnyt yhteistyötä mm. seuraavien lähi- ja luomutuottajien kanssa: Rekolan biodynaaminen tila Kangasalla, Terissaaren luomumehut Akaalla, Ponkiniemen tila Kyröskoskella, Pieta ja Immo Hyvärisen hunaja Tampereella ja Sastamalassa, sekä Sarkalan kanala Sahalahdessa. Vierailemaan olemme myös päässeet jo näistä useamman luona. Missä sinä haluaisit vierailla seuraavaksi?

Date:
14 January 2020

More

Dokumenttinäytöksiä ja keskustelua

Asiantuntijat sekä lähi- ja luomuruoan parissa toimivat jakavat tietouttaan erilaisissa Tampiirin järjestämissä tilaisuuksissa. Vinkkaa sopiva puhuja tai mielenkiintoinen dokkari, niin laitetaan tilaisuus pystyyn!

Date:
8 January 2020

More